17 de juliol 2007

Estiu, 2007

Ja fa uns dies que he començat les vacances i he decidit començar per fi el bloc que havia creat no sé quin dia de gener de 2007. Voldria que fos un bloc de treball i també de recomanacions de llibres, pel·lícules, projectes, i tot el que trobi interessant.

Fent una valoració general penso que ha estat un curs positiu, aquest 2006/2007. Tot i la incertesa de cada any, els LIC ens hem anat fent un lloc en cada uns dels centres que anem, amb més o menys sort, és clar, tot depèn del centre. Sembla que el proper curs ja començarà a funcionar el nou decret dels Serveis Educatius i serem un servei educatiu més.

Però anem per feina: les aules d'acollida de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre funcionen molt bé, gràcies a les grans professionals que atenen aquest alumnat nouvingut. Els i les alumnes nouvinguts/des estan encantats d'estar en un espai on se'ls ensenya a parlar i a comunicar-se en català, però també se'ls ensenya moltes més coses.

Aquest curs m'he dedicat, on m'han deixat, a treballar sobretot el centre acollidor i també al treball de xarxa amb altres institucions locals i comarcals com ajuntaments i Pla Territorial de Ciutadania i Immigració,AMPA... per tal de poder engegar projectes comuns, unir esforços i recursos materials i humans.

Alguns projectes engegats que han funcionat han estat: companys tutors a l'IES Flix; tallers de pares i mares a la comunitat educativa de Flix; xerrades organitzades conjuntament amb l'Ajuntament de Flix (PDC);conferència sobre les Comunitats d'aprenentatge a Móra d'Ebre i a Gandesa; xarxa amb el Pla Territorial i Ciutadania de la Ribera d'Ebre i també amb el de la Terra Alta, on hem fet col·laboracions conjuntes. Tot això ja us ho anirem explicant i aniré penjant fotos i documents que podreu fer servir als vostres centres, si són del vostre interès, és clar.