12 de juliol 2010

Julie&Julia: bon apétit!

Una pel·lícula entretinguda que si us agrada la cuina la gaudireu i us apetirà provar de fer més d'un menjar. Una esplèndida Meryl Streep, personifica la xef Julia Child en els seus primers anys a la cuina, i Amy Adams és a la pel·lícula Julie Powell, una dona aparentment avorrida que decideix crear un blog amb receptes de cuina que provarà de la seva admirada Julia Child. La pel·lícula transcorre en dos històries paral·leles: la de Julia Child als anys 50 i començaments del 60 i la de Julie Powell, que transcorre durant l'any 2002. Les dos tenen unes històries semblants: les dos aprenen a cuinar amb paciència i voluntat, els seus marits els donen un gran suport, les dos tenen intenció de publicar un llibre i les dos són admirades pels seus amics i coneguts.
És un plaer veure les diferents receptes que fan: salsa holandesa, pastís de xocolata, boeuf au vin rouge, ànec farcit folrat amb pasta de full... acabes amb ganes de fer-ne alguna.
Aquí no tenim el llibre de Julia Child, però sí que tenim un llibre de receptes, perfecte, que m'encanta cuinar, d'una cuinera excepcional, Simone Ortega: 1080 recetas de cocina.

Hi ha d'altres pel·lícules on el tema central és la cuina. Totes boniques: Un toque de canela, Tiempos de azúcar, ChocolatLa joven de las especias, i  El festín de Babette.