16 de juny 2009

Arcadi Oliveres a la Terra Alta


Ahir vam tenir entre nosaltres el prestigiós professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Arcadi Oliveres. Ens va oferir una conferència que portava per títol Consum responsable. Arcadi Oliveres, a banda de ser professor de la UAB, dirigeix màsters, doctorats i universitats d'estiu. Al llarg de la seva vida ha estat molt relacionat amb moviments socials obrers i cristinas. Actualment és president de Justícia i Pau a Catalunya.

Home molt conscienciat i preocupat per la desigualtat de riquesa en el món, ha destacat especialment en la denúncia del deute extern dels països més pobres, en la divulgació de les xifres de la fam, en la denúncia del subdesenvolupament, de la desigualtat, de les injustes relacions econòmiques Nord-Sud, de la guerra, del militarisme, de la recerca militar i de la despesa militar; en l’exigència d’incrementar l’ajut al desenvolupament, en favor del desarmament, del reconeixement de l’objecció de consciència al servei militar i a la despesa militar, en favor d’incrementar l’ajut al desenvolupament, la promoció del consum responsable, la banca ètica i les formes d’economia solidària, etc.

Sobretot ahir va fer incidència en el consum responsable i destacà que hem d'assumir les nostres responsabilitats: hem de racionalitzar el nostre consum i ens hem d'implicar en aquest món per transformar-lo, però hem de canviar individualment per canviar la societat.