11 d’abril 2008

Apendre junts alumnes diferents. Pere Pujolàs


El proper dimecres dia 16 d'abril i a 3/4 de 6 de la tarda tindrà lloc al CEIP Lluís Viñas de Móra d'Ebre la conferència sobre com treballar la diversitat a l'aula a partir de grups cooperatius, a càrrec de Pere Pujolàs.

Pere Pujolàs és llicenciat en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Pedagogia per la Universitat de Girona. És màster sobre “Intervenció psicopedagògica i assessorament curricular” per la Universitat de Barcelona. És degà de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. És coordinador del Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD), de la Universitat de Vic i coordinador de la Xarxa Temàtica de Recerca sobre “Atenció a la Diversitat dels Alumnes en una Escola per a Tothom”. Ha desenvolupat diversos càrrecs a la Facultat d’Educació, entre ells el de cap d’estudis.

Aprendre junts alumnes diferents és una aposta radical per l'escola inclusiva enfront de l'escola selectiva. Lluny de la retòrica buida de contingut pràctic, es fonamenta en una anàlisi rigorosa de les condicions que han de fer possible una escola per a tothom, tot proposant els equips d'aprenentatge cooperatiu a l'aula com a instrument metodològic i didàctic, però també com a via de pensament filosòfic, ètic i pedagògic per ensenyar a tothom i, sobretot, per ensenyar una nova forma de viure. L'autor conjuga pefectament la refexió tèorica amb la pràctica educativa a l'aula i ofereix al lector eines de treball i recursos per desenvolupar un procés d'ensenyament aprenentatge que doni la veu a l'alumne i el situï al centre de l'acte educatiu.



1 comentari:

Josep Lluis_Totterreny ha dit...

Hola, sóc coordinador d'un seminari de compensatòria a la Vall d'Uixó (Castelló).
Com podria posar-me en contacte amb Pere Pujolàs?
pujadapipa@hotmail.com