02 de març 2008

Xarxa Educativa de la Terra Alta

A iniciativa d'uns quants professionals del món educatiu i del seu entorn, hem iniciat una xarxa educativa a Gandesa per emprendre actuacions conjuntes que tinguin ressò en la comunitat educativa. Està formada per tres representants del CEIP Puig Cavaller, dos de l'IES, un de l'AMPA del CEIP, un de l'AMPA de l'IES, dos del Servei Educatiu, les tècniques d'Educació i de Joventut del Consell comarcal, la tècnica del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Gandesa.

En un principi, l'hem iniciat a Gandesa, que és el població més gran de la Terra Alta i compta amb un CEIP i un IES, però la intenció és que si funciona, s'hi impliquin totes les altres poblacions.

La necessitat de fer actuacions conjuntes unint esforços, ha estat el primer objectiu que ens vam plantejar a l'hora d'iniciar la xarxa. A falta d'un Pla educatiu d'entorn, les institucions locals i comarcals han donat tot el seu suport, humà i econòmic perquè la xarxa sigui una realitat.

La primera actuació que s'ha dut a terme ha estat un taller per a pares i mares, Parlant la gent s'entén, a càrrec de les psicòlogues Sílvia Vilanova i Natàlia Gabarró, el passat divendres 29 de febrer a l'IES. Van parlar de la importància de la comunicació entre pares i fills i dels estils comunicatius. El taller comptà amb la presència d'una setantena de pares i mares i va ser molt participatiu .

1 comentari:

edp ha dit...

Hola Àngels

Fa poc que hem creat un directori de blocs del Països catalans a on tenim l'objectiu d'aplegar-hi la major part dels blocs que es fan des de les nostres contrades, escrits total o parcialment en català.

A la Terra Alta no en tenim cap donat d'alta i és per això que al veure que el teu bloc és d'aquesta comarca que et volem convidar a donar-t'hi d'alta. Ho pots fer des d'aquesta adreça, http://cercabloc.cat/insertar_bloc.php.

Tot i esperant comptar-te dintre de poc entre els més de 830 blocs inscrits i amb el desig de que puguis escampar la nostra iniciativa entre d'altres companys.

Salut i €