14 de desembre 2007

Créixer i Ser persones

El taller que es va celebrar el dia 12 de desembre a les 18,15 tarda a l’IES Flix va tenir una forta participació de pares i mares de nens i nenes de totes les edats.
Les psicòlogues Sílvia Vilanova i Natàlia Gabarró van parlar sobre la comunicació interpersonal, on l’assertivitat i l’empatia són unes peces clau per resoldre els conflictes amb els nostres fills i filles.
Van iniciar el taller explicant els estils comunicatius: inhibició, agressivitat i assertivitat. Si utilitzem la inhibició amb els nostres fills i filles el que fem és que facin el que vulguin, sense pautes, normes, regles ni límits. Si actuem amb agressivitat tampoc no aconseguirem una bona comunicació amb els nostres fils i filles. L’assertivitat és el millor dels estils comunicatius a utilitzar, es tracta d’actuar amb eficàcia i justícia. Hem de dir el que pensem, sense mostrar agressivitat.
També destacaren la importància de la comunicació no verbal: amb gestos i mirades també podem comunicar moltes emocions i molts sentiments.
Plantejaren algunes preguntes amb dinàmiques de grup on els pares i mares poguérem expressar les inquietuds i la manera de resoldre alguns conflictes. Finalment, donaren pautes a seguir per a la bona comunicació.

El taller va estar organitzat pel CEIP Enric Grau Fontseré i l’IES Flix, i va estar patrocinat pel Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de la Ribera d’Ebre, l’AMPA de l’IES, l’AMPA del CEIP i també es va comptar amb el suport de Ràdio Flix.