18 de desembre 2007

Conferència de Manuel Segura Morales


Ser persona és relacionar-se bé

El dia 14 de novembre a l'auditori de Caixa Fòrum de Barcelona, el Dr. en pedagogia Manuel Segura oferí una conferència sobre Competència social.
Inicià la xerrada fent una anàlisi de la societat actual: una societat molt individualista, de competència constant amb l’altri i neonarcisista,mirant-nos constantment a nosaltres mateixos.
Va parlar de les diferents maneres que hi ha hagut darrerament sobre com ensenyar-nos a relacionar amb els altres: ensenyar a pensar, educació emocional, educació en valors morals i habilitats socials. Cadascuna per si sola no té sentit, als nostres fills i filles i al nostre alumnat els hem d'ensenyar les diferents maneres de relacionar-nos d'una manera conjunta: primer que res, ensenyar-los a pensar (habilitats cognitives), després treballar el creixement moral (els estadis de Kohlberg) i finalment ensenyar-los habilitats socials. si no és així, no funciona.
També ens explicà la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner, la resolució de conflictes interpersonals i el creixement moral. Donà idees per a l'educació en valors morals i moltes dinàmiques per educar les emocions.
Podeu escoltar la seua conferència que està penjada a l'XTEC: http://www.xtec.cat/innovacio/convivencia/