08 de desembre 2010

The Monster Ball Tour. Lady Gaga a Barcelona

"Hola Barcelona" van ser les primeres paraules que Lady Gaga va dedicar al públic que omplia de gom a gom el Palau Sant Jordi. L'espectacle va començar amb la cançó Dance in the dark, i va continuar amb Just Dance, Beautiful, dirty, rich, Alejandro, Monster, Telephone,  fins a 18 cançons i com a bis Bad Romance. El que crida més l'atenció del seu espectacle és el  vestuari, fins a 15 vegades es va canviar: roba galàctica, simulacions d'hàbits de monja, sang per la pell i la roba, vestits de fada  (espectacular!), entre molts altres; els ballarins; i el muntatge tècnic que porta: monstres marins, plataformes elevadores, cotxes que amaguen un teclat i que sona, un piano que s'encén mentre el toca...
Hi va haver una treva de moviment i balls amb la interpretació al piano de la balada Speechless i també amb You&I que publicarà en el seu proper àlbum.
Ella mateixa defineix el seu espectacle com a primera òpera electro pop, estructurada en quatre parts (the city, subway, the fame i the monster ball) on en cada una d'elles defensa la marginació i sobretot el món gai. Pot agradar o no, però  segur que no deixa indiferent a ningú.
El que sí que li va demostrar el públic de Catalunya, de la resta de l'Estat espanyol i de d'altres parts del món, és la devoció i la idolatració que senten per la cantant i artista. Solament hi va haver un moment de tensió, si el podem anomenar així: va ser quan va treure una bandera espanyola i la majoria de la gent va començar a xiular. Segur que no entenia res. La va amagar de seguida i el concert va continuar amb tota l'emoció amb què havia començat.
Un concert on vam gaudir de bona música i d'un gran espectacle.