22 de novembre 2008

Artur Noguerol a la Terra Alta


El professor de la Universitat Autònoma, Artur Noguerol va venir a Gandesa a impartir una conferència sobre El nou currículum de llengües per al segle XXI, dins del cicle de conferències sobre Escola Inclusiva que ha organitzat, dins del Pla de Formació de Zona, el Servei Educatiu de la Terra Alta.

"Es tracta de plantejar-se com a globalitat la llengua, no és un tema restringit a les formes, cal qüestionar-se l'aprenentatge de la llengua des de tots els vessants. Aprendre llengua no és aprendre les seves formes, sinó els seus usos, fer coses amb la llengua. Això implica tota la persona de l'aprenent, i per tant, estem parlant de les actituds i valors que la persona posa en joc, cosa que en l'aprenentatge de la llengua resulta ser clau. Aprendre llengua és aprendre a ser "ciutadà responsable". És evident, que si aquest és el nucli de la qüestió, caldrà analitzar com és la diversitat de llengües i cultures amb què l'alumnat ha d'aprendre."

Va ser una conferència molt interessant, perquè els professionals del món de l'educació ens replantegem molt la manera d'ensenyar i perquè ens fem a la idea que tots som professors de llengua.

Podeu trobar un article d'Artur Noguerol que parla del tema en aquest enllaç: Obrint camins per a la recerca en la diversitat lingüística i cultural