07 de febrer 2008

La conferència de Salvador Cardús


La conferència que ens va oferir Salvador Cardús el passat dia 31 amb el títol de Ben educats ens féu reflexionar sobretot en el tema de l'educació i el civisme del segle XXI.
Començà l'exposició fent-nos entendre que hem d'encarar el futur esperançats i il·lusionats, sense contagiar desànim als nostres fills i filles i alumnat.
Defensà el sistema educatiu català, de fet digué que no havia funcionat millor: per la quantitat de professionals, per tota l'atenció a la diversitat, per la inclusivitat... tot i els resultats baixos de l'informe PISA.
Parlà de la societat actual, una societat d'abundància i sobreproteccionisme emocional, on es valoritzen molt poc les coses perquè es té de tot.
Hi ha d'haver autoritat dels pares caps als fills, hem d'aprendre a dir no, no ho han de tenir tot, i els hem d'ensenyar a donar valor a allò que tenen.
El missatge final de la conferència va ser que hem d'ensenyar als nostres fills i filles a tenir paciència, el "ho volem ja", la immediatesa s'ha d'esborrar, i han d'aprendre a esperar.

Sobre el tema d'educació ha publicat:
El desconcert de l'educació, la Campana, Barcelona, 2000
Ben educats, la Campana, Barcelona, 2003