13 de juliol 2010

Auroville, la realitat d'un somni

Tortosa acull l'exposició Auroville, la realitat d'un somni que s'inaugura el dia 16 de juliol a les 19 h a l'Antic Escorxador, a càrrec de Miquel Àngel Essomba, director de la UNESCO a Catalunya.
Hi haurà més actes entorn a l'exposició com algunes conferències, presentació d'un llibre i una cerimònia de cloenda a càrrec de la ballarina índia Devasmita Patnaik.

Auroville és una ciutat internacional que es va fundar l'any 1968 a l'Estat de Tamil Nadu, al sud de l'Índia, on en un principi era una planícia semidesèrtica. Però en 40 anys de vida de la ciutat han plantat dos milions d'arbres, han desenvolupat tècniques per augmentar la capa freàtica i han controlat la qualitat amb el tractament de les aigües residuals i de compactació de la terra per evitar l'erosió. El resultat ha estat una selva que ha suavitzat el clima i les condicions mediambientals. S'han creat hortes i plantacions ecològiques i comparteixen les tècniques amb els camperols autòctons, introduint-los en l'ús d'insecticides i fertilitzants biològics.
Actualment la ciutat la formen 100 comunitats on viuen 2000 persones de més de 40 països del món.
Algunes coses a destacar d'Auroville: la propietat privada no existeix, l'assistència sanitària és gratuïta, l'educació és integral i cada nen és tractat com un ser únic, el treball individual és imprescindible com un mitjà de creixement de l'individu, la multiculturalitat inspira una gran creativitat... Sembla que en el món actual  vivim no pugui ser possible viure d'aquesta manera.
L'exposició estarà oberta des del dia 15 al 25 de juliol.